Har du brug for rådgivning?

Har du brug for hjælp - klik her

Lejernes Landsorganisation er en sammenslutning af selvstændige afdelinger, hvor man som medlem kan få råd, vejledning og assistance. Lejernes Landsorganisation er en medlemsorganisation. Vi modtager ikke offentlig støtte. Vores mulighed for at være til rådighed for dig og andre lejere bygger derfor på medlemskab.

 

11-07-2016

Nyeste lejeregler koster MÅSKE samfundet 485 millioner om året

Som Winston Churchill sagde:. "Der er løgn, forbandet løgn og så er der statistik..." 

Ejendomsforeningen Danmark (ED) har lavet en beregning på, hvor store byrder Folketinget har pålagt de danske udlejere ved de lejelovsændringer, som trådte i kraft i perioden 1/7 2015-1/7 2016.

På en eller anden måde er man i ED nået frem til et beløb på 485 mio. kr. I ‪#‎LejernesLO‬ sætter vi et stort spørgsmålstegn ved beregningen, idet de sidste ændringer først trådte i kraft for en uge siden. Det er simpelthen ikke muligt at fastslå nogen ”omkostning” på nuværende tidspunkt. De 485 mio. kr. er derfor et indlæg i rækken af ”det er synd for de danske udlejere”, ikke et tal der afspejler virkeligheden - og ikke en gang en statistik i Churchills forstand.

I LLO er vi indstillet på at tage de danske boligadministratorers vanskeligheder alvorligt – men kun hvis de er seriøse, hvilket desværre ikke er tilfældet i denne sag.

Link til ED pressemeddelelse: ejendomsforeningen.dk/nyeste-lejeregler-koster-samfundet-485-millioner-om-aaret

Læs mere…
04-07-2016

Forældrekøb degenerere lejeboligmarkedet

‪#‎LejernesLO‬ er bekymrede for stigningen i omfanget af 2. gangsudlejning af forældrekøbte ejerlejligheder. Vi finder det bekymrende og uetisk, at forældrene i stedet for at sælge boligen, når der ikke længere er behov for at udleje den til deres børn, for at score kassen beholder lejligheden som en investering i deres venten på yderligere prisstigninger. For at undgå udgifter i ventetiden, lejer man boligen ud på en tidsbegrænset lejekontrakt.

Dette resulterer bl.a. i, at man gør lejerne til det man kan kalde "nomader på boligmarkedet", der tvinges til at flytte fra det ene tidsbegrænsede lejemål til det andet, uden nogen form for kontinuerlig kontraktlig tryghed i det lejede.

Der bør være lovgivningsmæssig lighed

For lejerne er loven klokkeklar, der står i lejelovgivningen: Du må kun fremleje din lejlighed ind til to år, hvis du har følgende grunde: fængselsophold, hospitalsophold, arbejde eller uddannelse i udlandet. Man bør præcisere ved lov, at det samme skal gælde ejerne samt særlige grunde som fx arv og tidsbegrænset udlejning som tabsbegrænsning.

LLO mener, det bør være sådan, at man kun kan udleje på en tidsbegrænset kontrakt, hvis man kan dokumentere, at man laver en tabsbegrænsning ved ikke at sælge nu. Hvis man kommer i fængsel eller på hospitalet eller skal på uddannelse eller arbejde i udlandet, eller hvis du har arvet et hus, du gerne vil flytte ind i senere, så skal man selvfølgelig kunne udleje sin ejerlejlighed tidsbegrænset.

Men lige netop der, hvor man af spekulative grunde beholder sin ejerlejlighed, fordi den giver lidt bedre end aktierne eller obligationerne, så bør man ikke kunne udleje tidsbegrænset. 

foraeldre-bliver-boligspekulanter

Skævvridende skattefordele

Når forældre velmenende investere i en ejerbolig gennem at tage et ekstra realkreditlån i egen bolig eller ved at gøre brug af den lukretive virksomhedsordning. Så påvirker de markedet negativt og er med til at holde et kunstigt højt prisniveau på de små lejligheder. De mange skattefordele, der er forbundet med et forædrekøb, skaber heller ikke værdi i samfundet, men fungerer ene og alene som en skattelettelse for den enekelte famillie. I stedet bør man investere i studie- og ungdomsboliger, så alle gives en fair mulighed for et sted at bo under uddannelse.

se-forskellen-her-er-de-unges-og-foraeldres-budget-efter-koeb-af-lejlighed/

Læs mere…
01-07-2016

5 gode råd før du underskriver en lejekontrakt

Det er sommer, ferietid og snart påbegynder mange studerende deres uddannelse i en ny by.

Det er mest til stor glæde, men også forbundet med lidt bekymring for mange: Hvor skal man bo, og hvordan får man lige fingre i den der lækre, prisbillige hybel kun et stenkast fra studiet eller midt i byens hjerte? Men at finde tag over hovedet bør ikke være det eneste fokus. Der er en række forholdsregler, som bør efterleves inden drømmeboligen for alvor bliver til - en drømmebolig og ikke et mareridt. For mange bliver desværre også snydt undervejs.

Hvis du er på jagt efter en studiebolig, så læs vores nedenstående 5 gode råd før du skriver under. Det kan gå hen og spare dig for en del bekymringer!

 

PAS PÅ MED DELELEJLIGHEDER

Hvis du flytter ind i en lejlighed, hvor det kun er din ven og ikke dig, der står på lejekontrakten, så har du usikre lejeforhold. Hvis et skænderi ender med, at din ven smider dig ud, har du kun en måneds varsel til at flytte. Hvis både du og din ven skriver under på lejekontrakten, kan du få problemer, når du flytter. For hvis udlejeren ikke vil slette dig fralejekontrakten, så hæfter du for eventuelle skader, der bliver påført lejligheden indtil din ven også flytter.

FUPMAGERE OG FALSKE ANNONCER

Vær kritisk, især hvis du falder over et rigtig godt tilbud. Hvis noget ser ud til at være for godt til at være sandt - så er det for godt til at være sandt.  Der findes falske boligannoncer, hvor bagmænd får dig til at betale penge for et værelse eller en lejlighed, der aldrig bliver din, eller som måske slet ikke findes. Du skal aldrig betale noget, før end du har set lejligheden. Hvis du er usikker på om udlejeren overhovedet har ret til at udleje boligen ud til dig, så ring på ved nabolejeren, for at høre om de kender udlejeren, se billedlegitimation og gå ind på www.ois.dk, og tjek hvem der ejer ejendommen eller lejligheden.  Bevar roen og betal aldrig kontant, selv om du bliver presset. Det er altid en god ide at få en kvittering på de penge, du overfører. Underskriv aldrig en kontrakt uden at få den tjekket af en rådgiver - Lejernes Landsorganisation (LLO) eller en advokat.

FIND FEJL OG MANGLER INDEN 14 DAGE

Når du er flyttet ind i din lejlighed, skal du inden 14 dage sende en liste anbefalet til udlejeren med fejl og mangler i lejligheden, så udlejeren ikke kræver, at det er ting, du skal betale for, når du flytter ud igen. Tag gode billeder som dokumentation. Fejl og mangler kan være alt fra en plet på gulvet til en dør, der mangler.

ALT FOR HØJ LEJE OG TIDSBEGRÆNSEDE LEJEKONTRAKTER ER HVERDAG PÅ LEJEBOLIGMARKEDET!

Mange studerende kommer til at betale en alt for høj leje. Du kan, hvis du klager inden der er gået et år, få de penge, du har betalt for meget, tilbage. Klager du efter 1 år sættes huslejen ned fremover. Du kan

kontakte LLO for at finde ud af, om prisen er okay. LLO kan også hjælpe dig med at få din sag i huslejenævnet. Hvis din lejekontrakt er tidsbegrænset, kan det være ulovligt, og du skal sikre dig, at du ikke hænges op på lejen i hele perioden, hvis du vil flytte før udløb. Søg rådgivning, inden du skriver under!

BETAL DIN LEJE OG BETAL DEN TIL TIDEN

Der er ingen kære mor, hvis du ikke betaler din leje til tiden. Selv om du er utilfreds med boligen og den ikke er som du forventede eller du har en konflikt med din udlejer, skal du altid betale leje og varme: Ellers er der en overhængende fare for at blive sat på gaden med meget kort frist.

 

Læs mere…
01-07-2016

Ekstaordinær generalforsamling i LLO Vestsjælland

Indkaldelse til ekstaordinær generalforsamling i LLO Vestsjælland

Dato;  4 august 2016 kl. 18.00

Sted;  Norgesvej 12, 4200 Slagelse.

Dagsorden:  Valg og Kontingentstigning

 

Med venlig hilsen

Hans J Andersen

Formand 

LLO afd. Vestsjælland

Læs mere…
30-06-2016

Aftale om at tillægge lejen PBS-gebyr var i strid med lejelovgivningen

Godt nyt til mange lejere og et godt tidspunkt til at tjekke jeres huslejeopkrævninger for ulovlige gebyrer:

Højesteret afsagde 29.6.2016 en stadfæstende dom, hvorefter udlejers opkrævning af PBS-gebyr ud over lejen hermed ikke er lovligt.
 
PBS-gebyr anses for en sædvanlig driftsudgift, der skal indeholdes i budgettets administrationsomkostninger og må derfor ikke være en omkostning for lejerne.

hoejesteret/Afgorelser/PBS-gebyr

Læs mere…
27-06-2016

DR2 søger medvirkende, der har brug for hjælp i en nabokonflikt

Vi bringer her en lille servicemeddelelse. 
LLO modtager løbende henvendelser fra vores medlemmer, hvor de af den ene eller anden årsag er kommet i konflikt med deres nabo, genbo eller over/underbo og spørger til regler på området eller LLOs hjælp. Vi mægler desværre ikke i beboer mod beboer sager, men bringer dog her en mulighed for hjælp - og 15 minutes of fame :-)

dr/medvirkende-og-publikum/dr2-soeger-medvirkende-der-har-brug-hjaelp-i-en-nabokonflikt

Læs mere…
08-06-2016

Nej til ulovlig ekspropriering af medlemmernes penge!

Nej til tvangsoverflytning af medlemmer

Ja til medlemsdemokrati og medbestemmelse

Hovedbestyrelsen i LLO har den 30/1 2016 ekskluderet en række tillidsfolk i nogle af LLOs jyske afdelinger for organisationsskadelig virksomhed.

Det var en tung, men nødvendig beslutning med udgangspunkt i, at LLO aldrig kan tolerere anvendelsen af udemokratiske metoder.

De ekskluderede medlemmer har tilsammen gjort sig skyldige i en række grove forseelser. De har snydt med medlemslister, indkaldt til ulovlige generalforsamlinger og udsendt kontingentopkrævninger, hvor pengestrømmen skulle kanaliseres væk fra LLO. De har indkaldt og afholdt møder for selv at blive valgt, og de har i det skjulte forberedt og gennemført dannelsen af en ny lejerforening, der intet har med LLO at gøre.
Denne nye lejerforening hævder at bestå af tidligere LLO-afdelinger, hvis medlemmer dog aldrig er blevet spurgt, om de vil udmeldes af LLO, endsige tilknyttes en anden lejerorganisation.
 

LLOs hovedbestyrelse har valgt demokrati og respekt for medlemmerne og har blankt afvist at tolerere totalitære arbejdsmetoder. En fuldstændig enig hovedbestyrelse, sammensat af repræsentanter fra hele landet, insisterer på, at vores medlemmer kun skal meldes ud af LLO, hvis de selv ønsker det. Vi tager skarpt afstand fra disse forsøg på at tvangsoverflytte medlemmer ud af LLO uden at spørge dem og bagefter  ulovligt at tilrane sig deres kontingentindbetalinger.

Men vi siger JA til medlemsdemokrati og medbestemmelse.

Det hævdes, at Lejernes LO som landsorganisation ikke lytter til medlemmerne og ligefrem skulle være modstander af god medlemsservice. Intet er mere forkert. Det er de lokale afdelinger af LLO, der helt suverænt forestår kontakten til egne medlemmer og den service, de skal have. Det blander landsorganisationen sig ikke i. Vi kan derfor kun opfordre medlemmerne til at støtte op om LLO og fastholde de lokale afdelinger som en del af LLO-fællesskabet.
 


På hovedbestyrelsens vegne

Helene Toxværd, landsformand LLO
Poul Munk, næstformand, LLO

Læs mere…
07-06-2016

Nyhedsbrev fra LLO Horsens

Til vores medlemmer og tillidsfolk samt kontaktpersoner.

Nu runder vi så det første halve år af 2016 og hvad er der så sket i afdelingen.

Vores medlemmer har oplevet, at når de har haft sager, så kan det være svært at få kontakt med os.

Årsagen er at fra 1.februar har vi fået overdraget sagsbehandlingen fra Midtjylland og til grænsen. Afdelinger under LLO i Sønderborg, Esbjerg, Kolding og Fredericia har, uden at drage medlemmer ind, udmeldt sig – kun en bestyrelsesbeslutning.  

Læs mere…
06-06-2016

Lov om frit tv-kanalvalg vedtaget i Folketinget

Den 31.5.2016 blev L 138  Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, lov om leje og lov om leje af almene boliger ​vedtaget.

Lovændringen giver frit valg af tv-distributør, distribution af digital radio m.v. Ændringen skal træde i kraft d. 1.7.2016

Ministerområde: Kulturministeriet

Resumé: 
Lovforslagets formål er at sikre borgerne størst mulig frihed til selv at kunne vælge det udbud af radio- og tv-programmer, der passer bedst til husstandens behov, samtidig med at konkurrencen på tv-distributionsmarkedet vil blive øget. Dette skal ske ved at ændre lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, lov om leje og lov om leje af almene boliger. 

Med lovforslaget foreslås det at indføre en forpligtelse til at sikre, at husstande får mulighed for at blive fritaget fra tilslutning til fælles programforsyning i fællesantenneanlæg og betaling hertil. 

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. juli 2016. 

Vedtaget 110 stemmer for forslaget (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF, KF) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget

Læs mere…
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54  >

Accepter cookies fra denne hjemmeside

Denne hjemmeside anvender cookies til at følge din adfærd og forbedre brugeroplevelsen på siderne

Du kan altid slette cookies via indstillingerne i din browser